21/09

Πράσινη καινοτομία στην υπηρεσία των κατοίκων των πόλεων

Οι γαλλικές, ισπανικές και ελληνικές καινοτόμες λύσεις που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής μας προσκαλούν να αναζητήσουμε τρόπους βελτίωσης της καθημερινής ζωής στην πόλη χάρη σε τεχνολογίες και λύσεις που βασίζονται στη φύση. Από την ενέργεια έως τη γεωργία και από την απορρύπανση έως τη βελτιστοποίηση των φυσικών πόρων, 4 καινοτόμοι μας υπενθυμίζουν ότι η φύση αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις και στα όρια της αστικής ανάπτυξης.

Nikoletta Kotronarou, Baptiste Laurent, Elodie Stephan, Χρήστος Ραυτογιάννης, Benigno López Villa, Niki Karali

21/09, 19.30 – 21.30, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελάδος (Σίνα 31)

Ελληνικά, γαλλικά, ισπανικά

Κυκλικός Σχεδιασμός και Κοινωνική Καινοτομία για Βιώσιμες Πόλεις

Η συζήτηση θα εστιάσει στην αστική καινοτομία για την ενδυνάμωση των κοινοτήτων εντός της πόλης και τη δημιουργία ανθεκτικού αστικού ιστού που θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη για τη βιωσιμότητα. Εμπειρογνώμονες από τη Βρετανία και την Ευρώπη θα μοιραστούν την εμπειρία τους στις αστικές παρεμβάσεις με εργαλείο τον κυκλικό σχεδιασμό και τα υλικά και θα αναδείξουν τη σημασία της κοινωνικής καινοτομίας για την δημιουργία των πόλεων του μέλλοντος. Η συζήτηση έχει στόχο να αναπτύξει ιδέες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις πόλεις και να προτείνει εργαλεία που θα βοηθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων ενθαρρύνοντας το διάλογο με τις τοπικές κοινότητες, τις δημόσιες αρχές και την κοινωνική συνοχή, ειδικά στην μετά covid εποχή. Η συζήτηση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός του British Council για τη βιωσιμότητα Circular Cultures, σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και είναι μέρος του Athens Garden Festival της EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), που θα πραγματοποιηθεί 20–26 Σεπτεμβρίου 2021. .

Ομιλητές: – Resolve Collective [https://www.resolvecollective.com/] [https://www .resolvecollective.com /], Design Collective – Unscene Architecture [https://www.unscenearchitecture.com] [https://www .unscenearchitecture.com]Επιμελήτριες του Βρετανικού Περίπτερου στη 17η Μπιενάλε της Βενετίας – Αρετή Μαρκοπούλου, Επιστημονική Διευθύντρια του Institute for Advanced Architecture of Catalonia [https://iaac.net/] [https://iaac .net /] (IAAC) στη Βαρκελώνη – Dan Merta, Director of Jaroslav Fragner Gallery [https://www.gjf.cz/en/] [https://www .gjf.cz/en /] Συντονιστής: – Κώστας Βογιατζής, Ιδρυτής και Creative Director του Yatzerlab και του www.yatzer.com

21/09, 17.00, Online

Εγγραφή : https://forms.office.com/r/H9TN1Kdpw4

Grow Our Humanity

L’humanisme met en évidence la responsabilité de l’être humain envers le monde. Cette philosophie, cet engagement, a déjà maintes fois sorti l’humanité de périodes sombres. En apportant à l’espace public l’inspiration des humanistes européens les plus notables, nous voulons stimuler une vision du futur basée sur l’engagement envers l’humanité.

Exhibition – Pedion tou Areos

Grec, Anglais

Repenser les espaces verts

Vous aimez la ville d’Athènes ? Participez à notre formation design thinking !

Online

Ελληνικά