25/09

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2021

Για 9η συνεχή χρονιά τα μορφωτικά και πολιτιστικά ιδρύματα και οι πρεσβείες από δεκατέσσερις χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) και το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαλέκτων μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Με κεντρική θεματική τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα πολυγλωσσικών αφηγήσεων από την προφορική παράδοση των ευρωπαϊκών χωρών και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών O εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών καθιερώθηκε το 2001, με σκοπό την υποστήριξη και την ανάδειξη της γλωσσικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης, καθώς και την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, με στόχο την πλήρη και δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών της στην διατήρηση της πολυπολιτισμικής της ιδιαιτερότητας.

10.00 – 16.00, Εθνικός Κήπος

Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Τσεχικά, Γερμανικά, Πολωνικά, Νορβηγικά, Σλοβενικά, Ιταλικά, Ρουμανικά, Ισπανικά, Σουηδικά

Γύρη Γύρη Όλοι

Μία βιωματική εκπαιδευτική δράση που υλοποιείται απο την ομάδα του The Bee Camp με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας των μελισσών για τον πλανήτη. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στοχεύουμε στην εξοικείωση με τον κόσμο των μελισσών, την συμβολή τους στην επικονίαση και την ευαισθητοποίηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συμμετέχοντες επίσης θα μάθουν εύκολους και πρακτικούς τρόπους για να προστατέψουν τις μέλισσες στην καθημερινότητά τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα φύγουν από το εργαστήριο με δώρο ένα πακέτο Seed Mix “Plant these to save the bees” και τη δική τους σποροβόμβα (μπαλάκι απο χώμα-σπορους μελισσοκομικών φυτών και χώμα) που θα μπορούν να πετάξουν μέσα στην πόλη για να φυτρώσουν μελισσοκομικά φυτά για τις μέλισσες της πόλης!

The Bee Camp

12.00 Διεύθυνση: Εθνικός Κήπος, στον εξωτερικό χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Συμμετέχοντες: 30 άτομα (γονείς και παιδιά 6-10 ετών) Εγγραφή: swedinst@sia.gr christina.sordina@mfa.no

Ελληνικά

Grow Our Humanity

Humanism highlights human beings’ responsibility to the world. As a philosophy and a commitment, it has led the human kind from dark spots many times already. By bringing to public space inspiration from the most notable European humanists, we want to stimulate a vision of future based on shared emphasis on humanity as a commitment.

Exhibition – Pedion tou Areos

Greek, English

Reframing Green Spaces

Love the city of Athens? Take part in our design thinking training!

Online

Ελληνικά